Advices

Hoe chocolade smelten voor fontein?

Hoe chocolade smelten voor fontein?

Chocolade maken voor chocolade fondue Doe de chocolade in een plastic of glazen kom en roer de chocolade elke 15-20 seconden door, om te voorkomen dat het verbrandt. Let op dat je een fontein op tijd aanzet (om voor te verwarmen). Zo giet je de gesmolten chocolade in een warme fontein en zal de chocolade niet stollen.

Hoeveel chocolade heb je nodig voor een chocoladefontein?

Hoeveel chocolade heb je nodig voor een chocoladefontein? Als je olie gebruikt dan doe je een kwart lepel per 300 gram chocolade. Je kan kiezen of je ‘gewone’ chocolade gebruikt of couverture chocolade. De kleine deeltjes waaruit couverture chocolade bestaat smelt makkelijker.

Hoe gesmolten chocolade vloeibaarder maken?

Het beste kun je de magnetronbestendige kom met stukjes chocolade op medium hoogte in de magnetron zetten, elke keer maar voor 20 tot 30 seconden. Dan even checken, doorroeren en weer verder, totdat de chocolade mooi gesmolten is.

Hoe verdun je gesmolten chocolade?

De beste manier om chocolade te verdunnen is door vet toe te voegen. De precieze hoeveelheid olie die je nodig zal hebben zal afhangen van de dikte van je chocolade en de textuur die je graag wilt bereiken. Begin door maar een klein beetje olie of boter in te mengen, en voeg vervolgens meer toe indien dat nodig is.

Hoe gebruik je een chocolade fontein?

– laat de fontein +/- 10 min opwarmen vooraleer ze met chocolade te vullen – fontein altijd instellen op 40°C – test de fontein eerst vooraleer ze te vullen met chocolade, indien de motor niet onmiddellijk start met draaien, terug afleggen en nog even laten warmen.

Hoe kan je chocola smelten?

Verwarm de chocola op 800W gedurende 30 seconden. Kijk na 30 seconden hoe ver de chocolade gesmolten is. Roer het geheel even goed door en zet vervolgens de kom nog eens 30 seconden in de magnetron. Het is belangrijk dat je elke 30 seconden roert, zodat de chocolade niet aanbrandt.

Welke olie voor chocoladefontein?

Nodig: Cacaoboter of plantaardige olie (zorg dan wel dat je smaakloze plantaardige olie gebruikt bijvoorbeeld slaolie).

Hoe chocoladesaus opwarmen?

Serveer de saus (lauw)warm. De saus kan van tevoren gemaakt worden en au bain-marie of in de magnetron weer worden opgewarmd. Je kunt de chocoladesaus extra op smaak brengen met een scheutje van je favoriete likeur!

Hoeveel olie in chocoladefontein?

Gebruik 1 eetlepel cacaoboter op 300 gram chocolade ( je kan je eigen chocola uitkiezen). Als je olie gebruikt dan doe je een kwart lepel per 300 gram chocolade. Je kan kiezen of je ‘gewone’ chocolade gebruikt of couverture chocolade.

Hoe krijg je gesmolten chocolade weer hard?

Chocolade smelt bij ca 45C en daarbij zijn dus ook alle type kristallen gesmolten. Daarna wordt de chocolade gekoeld naar ca 27C, zodat de kristallen IV en V weer gevormd kunnen worden voor een krokante en stevige structuur.

Kan je chocolade opnieuw smelten?

Dit kan op verschillende manieren, máár we raden je wel aan om eerst de chocolade in stukjes te breken. Dit zorgt voor een snellere en gelijkmatigere smelting. De chocolade kun je smelten door middel van au-bain-marie, oftewel boven een pan met heet water.

Welke olie voor chocolade fontein?

Dit doe je door een eetlepel cacaoboter toe te voegen per circa 300 gram chocolade. In plaats van cacaoboter kun je eventueel ook plantaardige olie gebruiken, zorg dan wel dat je smaakloze gebruikt, zoals sla-olie.

Hoe kan je chocolade smelten?

Hoe maak je vloeibare chocolade?

Chocolade smelten in de magnetron Het beste kun je de magnetronbestendige kom met stukjes chocolade op medium hoogte in de magnetron zetten, elke keer maar voor 20 tot 30 seconden. Dan even checken, doorroeren en weer verder, totdat de chocolade mooi gesmolten is.

Kun je elke reep chocolade smelten?

Ja in principe wel, dus of je nu melk, puur of wit hebt, het zal allemaal smelten. Pure chocolade en melkchocolade kan je prima van een huismerk kopen. Goedkope witte chocolade daarentegen smelt niet goed en wordt vaak korrelig. Wij raden in dit geval aan om altijd een kwalitatief goed merk te kiezen.

Hoe werkt een chocoladefontein?

Hoe werkt een chocoladefontein De kolom bevat een schroef die wordt aangedreven door een motortje. Deze schroef zorgt ervoor dat de chocolade naar boven wordt gebracht zodat deze vervolgens over de schotels naar beneden kan stromen en een waterval van chocolade vormt.

Waar koop je cacaoboter?

Waar is cacaoboter te koop? Biologische cacaoboter is op veel plekken te koop, zowel in de winkel als online. Zo kun je terecht bij natuurvoedingswinkels als Ekoplaza, maar ook bijvoorbeeld bij Holland & Barrett. Verder kun je online prima slagen bij onder andere Pit&Pit, De Notenshop, Baktotaal Bouwhuis of Puur Mieke.

Hoe moet je witte chocolade smelten?

Smelt witte chocolade altijd met de au bain-marie methode (op een heel lage temperatuur). Witte chocolade smelten in de magnetron is niet handig. Door het lage verbrandingspunt is de kans groot dat het aanbrandt en niet meer bruikbaar is.

Kan je chocolade pasta smelten?

Wanneer je nutella vloeibaar wil maken kan je de pot – met het deksel en al – in heet water onderdompelen. Of je kan de pot – zonder deksel even in de microgolf steken. De hazelnootpasta zal lopend worden (én vlot smeerbaar zijn op bijvoorbeeld pannenkoeken).

Waarom wordt gesmolten chocolade niet hard?

Waarom wordt mijn chocola niet hard? Laat chocolade vooral niet te heet worden, gesmolten is gesmolten. Deze chocolade zal niet mooi hard worden want alle goede kristallen zijn gesmolten. Dus, wil je chocolade graag gebruiken om in vormpjes te doen, chocoladekrullen van te maken of om dingen in te dopen..